Locatie

Stichting MeerMAK luchtfoto

OER! vindt plaats in het natuurpark van MAK Blokweer in de gemeente Hoorn. Dit natuurpark kwam mede tot stand met behulp van omwonenden. Hun weerstand tegen oprukkende woningbouw zorgde ervoor dat voormalige weilanden werden omgetoverd tot een uniek natuurgebied dat openbaar toegankelijk is.

Het MAK beschikt over een kijkboerderij en een bezoekerscentrum dat vanwege vorm en ligging ‘De Molshoop’ wordt genoemd. In De Molshoop is een informatie- en doe-ruimte en een tentoonstelling waar de bezoeker ontdekt hoe belangrijk schoon water en een goede waterhuishouding is, als bron van het bestaan. Door het enorme inkijkvenster op de begane grond van De Molshoop is het leven in het gezuiverde water van de rietkreek te bekijken.

Het natuurpark wordt met behulp van Nederlandse Landgeiten en Mergellandschapen door MAK Blokweer ecologisch beheerd. Een waterzuiverings – en waterbergingsproject verhogen de natuurwaarde van het gebied.

 

Stichting MeerMAK luchtfoto Kunstig Communiceren / Suzan Vermeulen

 

Natuurpark Blokweer heeft naast een cultuurhistorische ook nog een monumentale waarde. Er zijn delen van een oorspronkelijk kreekruglandschap en kadetjesland te zien. MAK Blokweer nodigt haar bezoekers als acteur onderdeel te worden van het ‘Theater van het landschap’.

In september 2018 zal het natuurpark van MAK Blokweer voor even veranderen in ‘Landschap van het theater’ ter gelegenheid van de voorstellingen van OER!

Kijk voor meer informatie over MAK Blokweer en haar activiteiten op: www.mak-blokweer.nl