Nieuws

De gezichten van OER

Een paar gezichten van OER, geschoten voor de voorstelling van 15 september begon. Gezichten van enthousiaste amateurspelers, die de afgelopen weken bijzonder veel hebben geïnvesteerd om een geweldige productie te realiseren. Onvermoeibaar stonden ze op de repetitievloer, hielpen ze mee met het licht, de special effects, kostuums, grime, kapwerk, rekwisieten en gezelligheid. OER is een productie die samen tot stand is gekomen en zonder de inzet van al die mensen uit cast, orkest, dansgroep, koor en crew was het niet mogelijk geweest dit resultaat te behalen. OER heeft een gezicht. Een heel veelzijdig, maar prachtig gezicht!

OER in het NHD

Na een uitgestelde première is het bijzonder spannend wat publiek en pers over je voorstelling te zeggen hebben. Reikhalzend werd uitgekeken naar de recensie in het Noord-Hollands Dagblad en wat mogen we daar trots op zijn! OER levert een ware topprestatie! Daar waren wij natuurlijk al lang van overtuigd, maar om het in de krant te lezen, is ook heel erg fijn! En die aandachtspunten? Daar wordt aan gewerkt, want elke voorstelling moet en zal beter zijn dan zijn voorganger!

OER, de contouren van een droom

NOS-reporter en fanatiek liefhebber van goed amateurtheater bezocht de try out van OER op donderdag 6 september. Hij schreef er het volgende prachtige stuk over:

Blokker- “Als je ergens niet in gelooft, hoeft niet te betekenen dat het er ook niet is.” Deze zin uit het script is wellicht het startpunt geweest voor de droom van Theo van Groningen. De regisseur ziet met OER zijn zo gewenste theaterproductie in vervulling gaan. De contouren van zijn ideaalbeeld tonen zich steeds meer in een magistraal verlicht MAK Blokweer. Alleen daarom al een aanrader om te zien. Laat je meevoeren in de mysterieuze Blokkerse nacht.

De potentie van het natuurgebied als theaterlocatie is enorm. Met de juiste belichting en een staaltje logistiek waar menig producent jaloers op kan zijn, wordt het gebied omgetoverd in een mystieke droomwereld. OER maakt op een bijzondere manier gebruik van dit potentieel. De gelaagdheid in het natuurlijke decor, het bespelen van de open ruimte en de muzikale omlijsting spelen in op de bijzondere locatie. Wat dat betreft verdienen Van Groningen en zijn team een groot compliment.

Zoals alle grootschalige producties kleeft er een risico aan het maken van diverse keuzes. OER laat zien dat de beloning aan de horizon ligt. Zo lang je het geloof maar niet verliest. Immers niets is zeker in het leven, in de theaterwereld al helemaal niet. Juist daarom verdient deze productie de gunfactor. Want doe het maar even. Een productie in de open ruimte, letterlijk overgeleverd aan de grillen van de natuur en alle andere onzekerheden die komen kijken bij het technisch faciliteren van een bijzonder theaterstuk als OER.

De boodschap van het verhaal is inmiddels een algemeen bekend thema in de maatschappij. De vertelling ervan en de uiting van de verschillende invalshoeken rondom dit thema zijn daarentegen zeer divers. Liefhebbers van theater kunnen hun hart ophalen wat betreft het palet aan spelvormen en scenes. Een vrij lineair verhaal- een onwetende held krijgt een haast niet te vervullen opdracht van hogerhand- wordt daarmee ondergedompeld in dynamiek. Als toeschouwer hoef je je vooral op visueel gebied niet te vervelen in het Oude Landschap van MAK Blokweer.

Er blijft ook een prettige vaagheid over het stuk hangen. De muzikale omlijsting zorgt ook voor een soms psychedelische sfeer. Het klopt allemaal. Gecombineerd met de opkomende duisternis en de laaghangende waterdamp boven de sloten van het natuurgebied, waan je je al snel in een droom. Echter wordt er wel een beroep op het inlevingsvermogen van de toeschouwers gedaan.

Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd en houd je van visuele dynamiek, dan is OER een aanrader. Ook is de unieke buitenlocatie een reden om te komen kijken. Een productie als deze wordt niet snel uitgevoerd in West- Friesland. Gezien de temperatuur op de tribune geleidelijk daalt , is het aan te raden een warme jas aan te trekken. Alhoewel de verschillende scenes dermate boeien, dat een frisse luchtstroom nauwelijks afleid. Toch is een zit van bijna twee uur in de buitenlucht een reden om enigszins voorbereid naar het MAK te komen.

Laat OER over je heen komen, laat de productie een tijdje op je in werken. Pas dan openbaart Van Groningens ware droom zich. Ben je er ontvankelijk voor, beleef je een memorabele avond. Een risicovolle productie op een unieke buitenlocatie met prachtige belichting doet de rest…

Chris Wobben
www.chriswobben.nl

De moeilijkste beslissing ooit…

De moeilijkste beslissing die een theatermaker of producent kan maken, is het afgelasten van een voorstelling. Maanden werk lijken dan even letterlijk in het water te vallen. Dat overkwam het OER-team op de première-avond. De hoosbuien en het onweer maakten de locatie onbegaanbaar en de veiligheid van spelers en bezoekers kon niet worden gegarandeerd. Wij maken graag een mooie voorstelling, maar een mooie voorstelling moet ook een veilige zijn. En dus nam het team de vreselijke beslissing om cast en crew én de ruim 190 bezoekers te vertellen dat we niet zouden spelen. Alle bezoekers mogen hun kaart omruilen voor een andere datum. Daarover heeft iedereen een persoonlijke mail gehad. En cast & crew? Die vierden gewoon een feestje in de kroeg en zorgen dat ze vanavond de première krijgen waar ze zo van droomden! Er zijn nog 10 kaarten beschikbaar!

OER in HIER

HIER in Hoorn is een maandelijks verschijnend, glossy magazine over alles wat in Hoorn en omgeving op het gebied van kunst, cultuur en leuke dingen gebeurt. Natuurlijk mogen wij daar ook niet in ontbreken. In de najaarseditie, die in augustus verscheen, worden er maar liefst vier pagina’s aan onze voorstelling gewijd. Prachtig!

Van weiland naar theater

Terwijl de ossen vanaf een ander grasveld nieuwsgierig toekeken, veranderde hun weiland deze week zomaar ineens in een theater. Een groot podium, een ‘godensteiger’ en een batterij aan licht werd door een klein ploegje keihard werkende mensen neergezet. Regen of geen regen tot diep in de nacht wordt doorgewerkt om alles gereed te maken voor de technische doorlopen van komend weekend. Voor de spelers die gisteravond kwamen repeteren, werd alles ineens concreet. Eindelijk zagen ze hoe hun podium er werkelijk uit kwam te zien. En dat is dan ineens best imponerend.

Kaartcontroleurs, gastheer/vrouwen en assistentie gevraagd

Heb je altijd al eens mee willen werken aan een grote theatervoorstelling? Dan heb je nu de kans! Voor de zes voorstellingen van OER zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons team willen komen versterken. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden, maar je moet minimaal twee dagen (liefst meer) mee kunnen werken. De voorstellingen vinden plaats op 7, 8, 9, 14, 15 en 16 september a.s.

Wie hebben we nodig?

 • Kaartcontroleurs
  Taak: controleren van kaarten met mobiele scan.
  Aanwezig 19:15 uur – eindtijd 20:45 uur
 • Gastheer/gastvrouw publieksarea MAK
  Taak: aanspreekpunt in publieksarea MAK en begeleiding naar prolooglocatie en tribune
  Aanwezig 19:00 uur – eindtijd 23:00 uur
 • Gastheer/gastvrouw, parkeerbeheer en verkeersregelaar De Nadorst
  Taak: Gastheer/vrouw aanspreekpunt publiek Nadorst EN publieksduwer naar locatie
  Aanwezig 18:30 uur – eindtijd 21:00 uur
 • Podiumhulp
  Taak: assisteren tijdens voorstelling. Verplaatsen boot, bedienen rook- en pompinstallaties, aanspreekpunt in veld
  Aanwezig 19:45 uur – eindtijd 23:00 uur
 • Grime/kap
  Taak: Helpen verzorgen van grime/kap cast
  Aanwezig 17:30 uur – eindtijd 20:45 uur
 • Dress-assistent
  Taak: ondersteuning snelle verkledingen cast tijdens voorstelling.
  Aanwezig 20:00 uur – eindtijd: 23:00 uur

Heb je interesse? Geef je dan op via een email naar zakelijk@meermak.nl. Vermeld in je mail je naam en adresgegevens, leeftijd en beschikbare dagen.

Jan Terlouw te gast bij theaterspektakel OER

Bijzonder nieuws! Op zaterdagavond 8 september wordt de voorstelling OER ingeleid door een bijzondere gast: Wetenschapper en oud politicus Jan Terlouw. Jan Terlouw is al jarenlang fel voorvechter van bewustwording van de zorgen om ons klimaat en onze omgang met de aarde. Ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag verschenen er dit jaar twee boeken van hem om de grote problemen rondom de natuur aan te kaarten. Zijn boodschap is de boodschap van OER en producent Peter Groenendijk is bijzonder trots dat de heer Terlouw voorafgaand aan de voorstelling op 8 september een korte lezing over duurzaamheid en klimaatverandering zal geven en daarmee de doelstelling van OER bekrachtigen. De lezing is gratis toegankelijk voor gasten met een toegangsbewijs voor de voorstelling van 8 september. Hij begint om 19.45 uur op het terrein van MAK Blokweer.

Oer in het Westfries Weekblad

Inwoners van Hoorn hebben het de afgelopen maand ongetwijfeld een aantal keer voorbij zien komen. Een aantal medewerkers van OER werden in het Westfries Weekblad in het zonnetje gezet. Want wat komt er allemaal bij kijken voordat het, spreekwoordelijke, gordijn bij een productie van deze omvang op kan? U leest het in de onderstaande artikeltjes.

Over regisseur Theo van Groningen
Over choreografe Phyllis Kneefel
Over actrice Kiki Faber
Over kostuumontwerpster Ella Siekman

Volledig avondje uit met het Nadorst OER-diner

Wat is er leuker dan een volledig avondje uit? Hapje eten, gezellig samenzijn en dan naar een mooie voorstelling. Wij van OER maken dat allemaal mogelijk. Want in samenwerking met Restaurant & Uitspanning De Nadorst is het mogelijk om voorafgaand aan de voorstellingen te genieten van een heerlijk OER-theatermenu. Dit arrangement bestaat uit een 3-gangendiner (exclusief drankjes) met heerlijke seizoensgerechten en een toegangskaart voor OER. Je betaalt daarvoor slechts € 49,50 per persoon. Je reserveert hiervoor via deze pagina. Eet smakelijk!

 

Lekker napraten bij de Nadorst

Als je heerlijk hebt genoten van een prachtige voorstelling, is het natuurlijk helemaal fijn als je lekker met elkaar kunt napraten. Samen met Restaurant & Uitspanning De Nadorst hebben wij daarom het OER-napraatarrangement in het leven geroepen. Onder het genot van een drankje en een selectie van borrelhapjes kunt u met uw gezelschap napraten en de avond in stijl eindigen. U krijgt dit arrangement, inclusief de toegangskaart voor de voorstelling, al voor € 27,50 per persoon. Reserveren doet u hier.

 

OER en het waterschap: een logische samenwerking

OER kan niet worden gerealiseerd zonder hulp van velen. Zo worden we ook gesteund door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Waarom zij het belang van OER inzien, vertelt woordvoerder Monique Leenders:

‘Als waterschap vinden we het belangrijk dat iedereen van het water in sloten en vaarten kan genieten. Vandaag, maar ook in de toekomst. OER helpt mensen bewust worden van de noodzaak duurzaam te leven en dat past bij wat het waterschap zich ten doel stelt. Wij werken aan duurzame initiatieven. Zo bieden we op onze terreinen ruimte voor zonnepanelen. Met deze groene stroom laten we onze gemalen pompen. Ook halen we op onze rioolwaterzuiveringsinstallaties steeds meer grondstoffen uit het rioolwater zoals biogas, fosfaat en cellulose. Ook iets doen? Zorg voor voldoende ruimte voor water en groen in de tuin, ga zuinig om met water, spoel geen doekjes en andere rommel door en gebruik geen of biologische bestrijdingsmiddelen in de tuin. Samen zorgen we voor een schonere toekomst!’

Even voorstellen: Alain Bosma

De 18-jarige Alain Bosma heeft al enorm veel theaterervaring voor zijn leeftijd. Zo’n 12 jaar geleden begon hij bij een kleine theatervereniging in Hoorn en later stapte hij over naar het NKT in Purmerend. Van daaruit kwam hij weer terug naar Hoorn, waar hij nu al zeven jaar bij het Talententheater speelt. Daar kreeg hij vorig jaar de hoofdrol in de avontuurlijke musical ‘De kast der schone schijn’. Als het personage Erik stond hij met al zijn medespelers in de grote Park Schouwburg. Als Erik zijn vriendinnetje Nina zoekt, belandt hij met haar in een antieke kast. Daar begint een geweldig avontuur over heksen en gekke volkjes. Natuurlijk kwam alles goed.

Peter Groenendijk, producent van OER, was betrokken bij het Talententheater en vroeg Alain of hij iets voelde voor deelname aan OER. Hij hoefde geen moment te twijfelen en zei gelijk toe. ‘Ik heb nog nooit buiten geacteerd en wilde dat graag meemaken. Daarnaast vind ik de bedoeling van OER heel mooi.’ Alain speelt meerdere rollen en is daar heel blij mee: ‘Elke rol is anders, je hoeft dus niet telkens hetzelfde te doen. Ik mag steeds iets nieuws doen.’

Alain vindt het proces van OER heel bijzonder. ‘Je werkt heel nauw met elkaar samen, want alleen met elkaar kunnen we dit realiseren. Dat vind ik gaaf.’ Zelf is de stagiair bij een hotelreceptie niet heel duurzaam. ‘Dat kan beter, ik denk er wel veel over na en dat vind ik ook al goed.’ Zijn visie over de wereld over 50 jaar is aardig positief: ‘Over 50 jaar is de wereld verpest door al het afval, maar ik denk ook dat er heel veel nieuwe technische dingen zijn bedacht en dat er veel ziektes behandeld kunnen worden die nu nog niet behandeld kunnen worden.’

De jonge acteur heeft een enthousiaste boodschap voor het publiek: ‘Kom allemaal kijken, want het wordt een fantastisch en mooi toneelstuk. De bedoeling is heel goed en het wordt ook nog eens super goed gespeeld. Deze kans wil je zeker niet missen, dus kom kijken.

OER in het NHD

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, OER wordt steeds meer in de media gesignaleerd. Zo ook in het Noord-Hollands Dagblad op 18 juli. Dit artikel van Faralda Houthuijsen willen we natuurlijk niet onthouden:

Maak OER mee mogelijk!

Een aantal jaar geleden keek bedenker en regisseur van OER, Theo van Groningen, uit over het prachtige landschap van MAK Blokweer; het idee voor een theatervoorstelling was geboren. Niet veel later volgde de oprichting van Stichting Meermak. Nu, een kleine twee maanden voor de voorstelling, is er een enthousiaste groep amateurspelers, -zangers en -dansers onder leiding van een team van professionals (grotendeels uit West-Friesland) in een uniek maakproces verwikkeld en zijn de voorbereidingen voor de voorstellingen in volle gang. Deze mensen zijn gestart met het scheppen van een nieuw verhaal dat in september de wereld in gebracht zal worden.

Allerlei (natuur)organisaties hebben afgelopen tijd aan de alarmbel getrokken; teveel betegelde tuinen, een enorme achteruitgang in aantallen insecten, onstuimiger weer als gevolg van klimaatverandering. Tegelijkertijd is iedereen op zoek naar wat het betekent om ‘gezond’ te leven. Is dat vegetarisch eten? Geen plastic meer kopen of gebruiken? Kort douchen? Wat zijn de juiste antwoorden? OER – een moderne sage is de zoektocht van de jongeman Jannes langs bijzondere werelden naar de essentie van de relatie tussen mens en natuur.

Om deze voorstelling te kunnen produceren met duurzame middelen, is extra budget nodig. En daarvoor hebben we uw hulp nodig! Maakt u het mogelijk om duurzame kostuums te realiseren? Of onze duurzame energievoorziening en educatieve projecties? Geef een bijdrage, een kleine is al fantastisch, via www.hetluktons.nl en wordt OER-mens!

Veelzijdige jonge theaterschat

De cast van OER bestaat niet alleen uit verstokte theaterdieren met heel veel ervaring. De spelersgroep heeft ook enkele jonge honden in de gelederen. Martijn Steenvoorden is er eentje van. De veertienjarige staat overigens niet voor het eerst op de planken. ‘In Woerden, waar ik een tijd heb gewoond, heb ik 2 jaar les gehad bij circusschool Hannes en Co. Aan het einde van een jaar traden we op voor ouders en vrienden. In groep 5/6 had ik een grote rol in de kerstmusical en ik deed een toneelcursus bij het Hoornse Dazzling. In het stuk dat we maakten, speelde ik een van de maffialeden. Daarna kwam de eindmusical van groep 8, waar ik de rol van journalist mocht vertolken. Nu zit ik alweer 2 jaar op het Talenten Theater, waar ik elke week met plezier heen ga.’

Mooiste rol
De mooiste rol die Martijn in zijn korte theatercarrière speelde, was die van mijnheer Van Brummelen in de kerstmusical ‘Droomkerst’. ‘Meneer Van Brummelen was een oude gezellige brompot die in het ziekenhuis lag. Door een ongeluk komt “oma” bij hem op zaal. Oma is altijd vrolijk en zal kerstmis door haar val “noodgedwongen” in de ziekenhuiszaal vieren. Van Brummelen vindt dit uiteindelijk ook goed en geniet stiekem van al die gezelligheid,’ lacht Martijn.

Vuilniskinderen
Na een artikel in de krant aarzelde Martijn geen moment en gaf zich op voor de audities van OER: ‘Ik werd enthousiast omdat ik nog nooit aan een buitenproductie mee heb gedaan. De geluiden van de natuur zijn een extra beleving bij het toneelspelen. MAK Blokweer is daarnaast voor mij lekker dichtbij. Het is superleuk dat je zelf ideeën over het script mag inbrengen. De groep is heel prettig en ik voel me er goed thuis!’ In OER speelt Martijn een van de vuilniskinderen en is hij in sommige scènes in het ensemble te zien. ‘Mijn personage heet Mo en is een kind dat op de vuilnisbelt leeft. Door alle rommel die de mens produceert zijn er enorme vuilnisbelten ontstaan, Mo leeft op één van die belten. De vuilniskinderen willen heel graag weg.’ Zelf is hij best duurzaam: ‘Ik scheid afval, douche kort en doe de lichten uit als ik niet in de kamer ben. Ik denk dat er over 50 jaar veel minder vervuilende auto’s zullen zijn en ook minder e-bikes. Iedereen woont in aardehuizen en ook zullen er juist minder robots zijn. Anders is er veel te weinig werk voor de mensen.’

OER – eten

Op vrijdag 29 juni organiseren wij samen met MAK Blokweer het OER-diner. Gezellig en lekker eten in OER-stijl en in balans met de natuur om ons heen.

Het diner wordt geopend met een introductie door Ruud Marschall van Hoogheemraadschap Hollands NoorderKwartier. Gedurende het diner wordt u getrakteerd op een boeiende presentatie van Dos Winkel van de Sea First Foundation over hun intensieve zorg voor en om de oceanen. Het bijzonder smakelijke diner wordt verzorgd door twee kanjers van cateraars Gonnie en An. Met hun OER eerlijke en verse gerechten zullen zij het water in de mond laten stromen.

Dit viergangendiner wordt u aangeboden voor € 17,50 per persoon (exclusief drankjes). Reserveren is gewenst! Kijk voor meer informatie én om te reserveren op www.mak-blokweer.nl.

Reserveren kunt u ook via MAK Blokweer – 0229-266344

Theatrale duizendpoot zoekt wraak

Silvia Besseling (46) is in OER één van de goden. Ze vertolkt de rol van Nemesis, de godin van de gerechtigde wraak. In het dagelijks leven is ze getrouwd met Jeroen, moeder van 2 tienerdochters en werkt ze als functioneel applicatie coördinator in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Theater is haar met de paplepel ingegoten: ‘Van kinds af aan stond ik al op het podium. Eerst voornamelijk gericht op zingen en op de middelbare school raakte ik betrokken bij het schoolcabaret. Ik ontdekte toen dat ik acteren ook heel erg leuk vond. Qua zang ben ik gestart bij het plaatselijke kinderkoor van de kerk. Daarna volgden het Jongerenkoor, de Moonliners en Vocallure. In 1998 werd ik lid van toneelvereniging De Oefenschool in Wognum, waar ik ook alweer jaren in het bestuur zit. Naast het zelf op de bühne staan, gaan wij ook graag naar voorstellingen kijken. In de regio West-Friesland zijn er veel verenigingen die hoogstaande voorstellingen ten tonele brengen.’

Duizendpoot
Jeroen, Silvia’s man, deed jaren terug mee met het openlucht theaterspektakel ‘Na Ons’ van Stichting Geestmer. Toen Silvia via via over OER hoorde, aarzelde ze niet: ‘Ik heb altijd geroepen dat als er zoiets op mijn pad zou komen ik gelijk ja zou zeggen. Het is gewoon een heel bijzondere ervaring om toe te voegen aan mijn theater CV!’ Op het inschrijfformulier voor de audities had de theatrale duizendpoot zo’n beetje alles aangevinkt. Ze wilde er zeker van zijn dat ze niet buiten de boot zou vallen. Uiteindelijk werd ze deel van de spelerscast en mag ze de rol van Nemesis voor haar rekening nemen. ‘Samen met mijn collega-goden en moeder Aarde maken wij ons zorgen over de toekomst van de aarde. Er moet iets gebeuren om er voor te zorgen dat ook de toekomstige generaties nog van al het moois van de natuur kunnen genieten. Daarbij probeer ik als Nemesis te kijken naar een evenwichtig balans tussen mens en dier, technologie en natuur, etc.’

Buiten repeteren en vloekwoorden
Nemesis is een pittige tante en in één van de repetities vloekt ze hard. Dat had wat hilarische gevolgen toen ze op locatie, dus buiten, repeteerden. Silvia lacht: ‘We herhaalden toen de scène waarin ik dit moest zeggen heel vaak. Na de repetitie kreeg regisseur Theo van een van de jeugdspelers een filmpje. Hij woont een eindje bij Mak Blokweer vandaan, maar mijn verd…. was bij hem thuis luid en duidelijk te horen!’
Het buiten repeteren is voor Silvia het ultieme repeteren. ‘Vooral als de geitjes en lammetjes op ons repetitieveld staan is dat geweldig,’ glimt ze. ‘Na 3 dagen kantoor vind ik het heerlijk om op donderdagavond in de buitenlucht te repeteren. Lekker genieten van de frisse lucht, de ondergaande zon en de geluidjes van de natuur. Een paar weken geleden had Irene vriendschap gesloten met 1 van de lammetjes. We konden hem uitgebreid knuffelen. Hij kwam steeds weer terug als we hem riepen.’

Een klein verzoek
Het staat vast dat Silvia veel plezier heeft bij de voorbereidingen van OER. Ze heeft echter een klein verzoek aan alle bezoekers: ‘Duim allemaal voor de mooiste septembermaand sinds jaren, dan gaat het helemaal goed komen. Wij hebben er lol in en zeer hard gewerkt om een voorstelling neer te zetten waar jong en oud van kan komen genieten. Tot in september!’

Maskers op?

Wat is dat nou? Daar staan ineens allemaal spelers met witte maskers op. Regie-assistente Karianne liet de Goden bij de afgelopen repetitie op bijzondere manier voelen hoe je je lichaam moet gebruiken bij het spel. Want door de witte maskers zijn er geen gezichtsuitdrukkingen zichtbaar. Hoe maak je dan duidelijk wat je wilt, zonder precies te gaan ‘Hintsen’ wat je bedoelt? Deze oefening is een beproefd middel om je bewust te maken van je lichaam en de kracht van de non-verbale communicatie. En daarbij levert het ook nog eens hele mooie plaatjes op!

Laatbloeier Harrie speelt de Grimmige Waterval

Harrie Gort, onlangs 67 jaar geworden, beschouwd zichzelf als een laatbloeier. Qua werk doet hij niets meer, doordat hij op zijn 62e met vervroegd pensioen kon. Die mogelijkheid opende voor hem een leven vol theater. ‘En soms ook wat drama!’ vult hij lachend aan. ‘In de laatste jaren bij mijn vorige werkgever ABN AMRO deed ik mee aan een cabaret met zang en spel en we speelden dan in de grote theaters van Nederland, waaronder De Meervaart in Amsterdam, het Chassé Theater in Breda etc. Ik had de eer daar te werken met goede regisseurs als Daniel Cohen en Dick van den Heuvel. Dat smaakte naar meer en dus speelde ik, vanaf mijn pensioen, mee met diverse musicalverenigingen in West Friesland.’

‘Mensen dachten vaak dat ik het niet naar mijn zin had als ik weer overstapte, maar dat was helemaal niet waar. Ik wilde juist zoveel mogelijk leren. Zo was ik o.a. Tickens in Beauty and the Beast bij Z&V in Opmeer, speelde ik in Zwaag o.a. in Joseph and the Amazing Technocolor Dreamcoat en deed ik mee aan A Christmas Carol bij AZOV. Nu speel ik bij Theatergroep Groots in Hoorn als domme boef. Daar spelen we de voorstelling Braaf, waar ik samen met mijn schoondochter in sta. Daarnaast speel ik ook in allerlei toneelstukken. Mijn mooiste rollen zijn de klok Tickens in Beauty and the Beast en mijn rol in Medea 2.0, waarin ik met danseres Nanska van de Laar mag spelen.’

Grimmige Waterval

Harries netwerk is enorm groot en dus is het niet zo gek dat hij de oproep voor speler van OER onder ogen kreeg. ‘Ik hou van locatietheater en ook het onderwerp sprak me aan: de wereld die toch langzamerhand ten onder gaat. Ik vertolk de rol van Fossegrimmen, één van de goden. Die start eigenlijk de discussie dat het allemaal zo niet meer kan. De andere goden vinden het eerst niets maar ik krijg ze wel mee. Fossegrimmen eigenlijk een natuurwezen, letterlijk betekent het in het Noors grimmige waterval.’ Als de spelers bij MAK Blokweer uit zoeken hoe hun scenes gespeeld moeten worden, is Harrie in zijn element. ‘Dat is zo anders dan op de vlakke vloer in de school waar we repeteren!’

Gewetensvraag

Hoe duurzaam Harrie zelf is, vindt hij een gewetensvraag. ‘Ik denk dat ik meer kan doen, maar doe dat niet altijd. Wel afval consequent scheiden natuurlijk. Maar als ik iets koop, kijk ik niet altijd hoe het zit met de duurzaamheid. De eigen portemonnee is helaas ook nog een gegeven. Ik hoop echter wel dat iedereen over 50 jaar heeft ingezien dat het toch anders moet. Dat Trump er niet meer is en we een wereld hebben waar we rekening met elkaar moeten gaan houden. Ik ben echter bang dat ik toch op een roze wolk loop. Maar ik wil het graag geloven.

Geniet van je rol, hoe klein die ook is

Harrie wil met al zijn ervaring graag wat meegeven aan zowel publiek als zijn collega’s. ‘Publiek, Geniet van de spelers hoe zij weergeven wat je zelf eigenlijk al lang denkt.
En medespelers, geniet van je rol hoe groot of klein die ook is. Het zit hem echt niet in het aantal woorden tekst dat je hebt. Het gaat om de uitvoering. Er zijn geen kleine rollen. Iedereen is belangrijk. Makers; succes met de verdere uitvoering. Er zijn vast nog veel hobbels te nemen.’

Leerlingen Jozefschool leggen pad naar OER

In september 2018 bruist het in Blokker van de theatrale activiteit. Natuurpark MAK Blokweer is dan toneel van de openluchtvoorstelling OER. Op woensdagmiddag 9 mei trapten spelers, medewerkers en leerlingen van de Sint Jozefschool te Blokker de officiële kaartverkoop af in aanwezigheid van de Hoornse wethouder Samir Bashara, wethouder Dirk te Grotenhuis van Drechterland, loco-dijkgraaf Rob Veenman en Hans Verschoor, voorzitter van Stichting Meermak. Gezamenlijk legden zij vier versierde stoeptegels, afkomstig van het schoolplein van de Sint Jozefschool, op een symbolisch pad naar OER.

Voor producent Peter Groenendijk is dit een bijzonder moment. Na jaren van voorbereiding begint het uur U steeds dichterbij te komen. ‘Er is een groot team bezig met de realisatie van dit gigantische project, waarin ik met hart en ziel geloof. In september staan hier meer dan 100 amateurspelers, -dansers en –zangers uit heel West-Friesland een fantastisch stuk voor een groot publiek te spelen.’

OER is een voorstelling waarin de vernietiging van de wereld door de mens aan de kaak wordt gesteld door de goden. Geen wonder dat Groenendijk samenwerking zocht met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Loco-dijkgraaf Rob Veenman kan de doelstelling van het project: het publiek bewust maken van het belang van natuur en duurzaamheid en ieders eigen verantwoordelijkheid daarin alleen maar onderschrijven. Er is niet voor niets gekozen voor een symbolisch pad van stoeptegels, midden in het natuurgebied als aftrap van de kaartverkoop. ‘Het is bijzonder belangrijk om tuinen en (school)pleinen niet volledig te betegelen. Het water kan niet langer fatsoenlijk de grond in zakken en zorgt met al dat steen voor steeds meer overlast. Zorg voor 60% groen in je tuin en dan draag je zelf al voor een groot deel bij aan de oplossing,’ aldus Veenman.

Acteurs van OER overhandigen ten overstaande van alle kinderen de eerste posters van de voorstelling aan de bestuurders. Daarmee geven ze het sein dat de kaartverkoop voor dit spektakel officieel gestart is. Wethouder Bashara: ‘Met theater kun je op een bijzondere en mooie manier belangrijke dingen aan mensen vertellen. En dat is wat in september hier, bij MAK Blokweer gaat gebeuren. Ik hoop dat iedereen komt kijken!’

Aftrap kaartverkoop theaterspektakel OER!

Op 7 september 2018 gaat in natuurpark MAK Blokweer een bijzondere openluchtvoorstelling in première: OER! Al twee jaar werkt een groep bevlogen theatermakers op initiatief van regisseur Theo van Groningen en producent Peter Groenendijk van Stichting MeerMAK aan een voorstelling rondom duurzaamheid. Ruim 100 (amateur)spelers, -zangers en –dansers uit de wijde regio doen mee aan dit muzikale theaterspektakel, dat maar liefst 7 keer wordt gespeeld.

Op woensdag 9 mei wordt om 13.00 uur de kaartverkoop van OER! officieel afgetrapt door de Hoornse wethouder Samir Bashara en eerste loco-dijkgraaf Rob Veenman van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij zullen, samen met leerlingen van groep 2/3 van de Sint Jozefschool uit Blokker eerste tegel van het OER!-pad leggen. Nederland ‘verstraat’ en door alle betegelde pleinen en tuinen wordt het goed afvoeren van regenwater steeds problematischer. De leerlingen van de basisschool hebben een tegel van hun schoolplein versierd en meegebracht. Deze wordt als eerste tegel op weg naar OER! op het terrein van MAK Blokweer geplaatst. Het OER-pad zal in de komende periode worden aangevuld met tientallen door kinderen versierde tuintegels. Acteurs van OER! zullen vervolgens de voorstellingsposter onthullen en officieel overhandigen aan dhr. Bashara en dhr. Veenman, waarmee de kaartverkoop van OER! officieel geopend wordt.

OER! – het verhaal
De mens is hard op weg de aarde uit te putten en de goden zijn het zat. Ze proosten op de toekomst, maar beseffen tegelijkertijd dat het met de toekomst misschien wel helemaal niet zo goed gesteld is. Misschien moeten ze maar opnieuw beginnen, zonder de mens. Dat kan echter niet voordat die een laatste kans heeft gekregen. De jonge Jannes krijgt de opdracht een oplossing te vinden voor hoe de mens beter kan omgaan met de natuur. Een mythische reis vol bijzondere figuren begint, maar lukt het hem dé oplossing te vinden?

Reserveren
OER! wordt gespeeld op 6 (try out), 7 (première), 8, 9, 14, 15 en 16 september 2018 in natuurpark Mak Blokweer te Blokker. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link. Volwassenen betalen € 22,50 en kinderen onder de 12 € 16,50.

Stichting MeerMAK
Stichting MeerMAK heeft als doel meer aandacht te vragen voor de bijzondere relatie tussen de mens en de natuur. De stichting maakt daarvoor gebruik van de kracht van locatietheater. Hierbij wordt tevens ingezet op duurzame samenwerkingen tussen professionals en amateurs uit heel West-Friesland. OER! is de eerste productie van MeerMAK. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het VSB Fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeentes Hoorn, Medemblik, Opmeer, Stedebroec en Drechterland.

De paniek van Mieke Brouwer

De 58-jarige biochemisch analiste Mieke Brouwer heeft geen noemenswaardige theaterervaring: ‘Ik heb alleen ‘tussen de schuifdeuren’ gestaan. Als collega’s promoveren, maken we altijd een toneelstukje of filmpje waarin alle eigenaardigheden en bloopers van die persoon aan bod komen. Lekker over de top! Toen het hoofd van mijn afdeling professor werd, mocht ik haar spelen in de film die we voor haar maakten. Heerlijk!’ Audities had Mieke niet zomaar aangedurfd, het was dat op de Facebookpagina van MAK Blokweer een oproep voor theaterworkshops stond. Toen durfde ze de stap te zetten zich aan te melden.

Mieke voelt ook affiniteit met het onderwerp dat in OER aan bod komt: natuurbehoud en duurzaamheid: ‘De natuur gaat mij aan het hart en het is goed om mensen hierover aan het denken te zetten. MAK Blokweer is praktisch mijn achtertuin en daar toneel spelen lijkt me ontzettend leuk. Ik speel 3 rolletjes in het ensemble. Tuinvrouw T, Zwarte Kraai in de commune en Bob-Jan in de Veganistische wereld. Tuinvrouw T raakt, met haar medetuinvrouwen en –mannen, plots in paniek als de zeespiegel stijgt. Haar instelling ‘na mij de zondvloed’ gaat dan ineens niet meer op. De paniek die we dan mogen spelen, vind ik echt heel leuk om te doen.

Op de vraag hoe duurzaam Mieke zelf is, denkt ze even na. ‘Onze woning is inmiddels redelijk duurzaam. Wij hebben zonnepanelen op ons dak en ook binnen een coöperatie in Hoorn. Sinds vorig jaar wordt onze woning verwarmd met een warmtepomp en zijn wij van het gas af. Qua voeding zijn we nog niet echt duurzaam. Meestal koop ik de gangbare producten en niet de biologische variant. Maar gelukkig houd ik niet van vlees. Dus dat scheelt weer. We rijden nu nog in een diesel maar een elektrische auto is in bestelling. En ik probeer zoveel mogelijk met de fiets te doen.’

‘Hoe de wereld er over 50 jaar uitziet? Hier durf ik niets over te zeggen. Als de wetenschappers het al niet met elkaar eens zijn, hoe kunnen wij dat dan weten. Ik hoop dat we het met zijn allen redden en dat er genoeg eten, schoon drinkwater, en zuurstof zal zijn voor iedereen.’

Mieke heeft een boodschap voor haar medespelers en het publiek van OER: ‘We zijn met zijn allen bezig een prachtig theaterstuk neer te zetten. Laten we ook met zijn allen ons bezig houden met de boodschap van het stuk: Probeer iets bij te dragen aan een duurzame samenleving. Niet alleen door in dit stuk te spelen, maar door ook te kijken naar wat je zelf kunt doen om de samenleving duurzamer te maken!’

Moeder Aarde aan het woord

De cast en crew van OER! bestaat uit een zeer uiteenlopende groep spelers en medewerkers afkomstig uit heel West-Friesland. Wekelijks stellen wij graag enkele acteurs, actrices, dansers, zangers en andere betrokkenen aan u voor met een kort interviewtje! 

De 46-jarige Fleur Bolink vertolkt in OER! de rol van de oudste van alle goden: Moeder Aarde. In het dagelijks leven werkt Fleur als trajectbegeleider in de psychiatrie. In eerste instantie had ze zich bij dit project opgegeven als zanger: ‘In een ver verleden heb ik van alles gedaan met theater: spelen, schrijven, les geven, belichten, enzovoort. Een heel gave ervaring vond ik de ministage die ik ooit deed bij de Dogtroep, inclusief het mee mogen doen aan een optreden. Je leert daar heel anders werken: niet acteren, maar handelingen uitvoeren. Een nieuwe ervaring voor mij, in een schitterende inspirerende groep. De laatste jaren heb ik me echter meer bezig gehouden met werk, gezin, zang en liedjes schrijven.’

Fleurs oog viel op een oproep in de krant en ze werd meteen enthousiast: ‘Voor mij komen bij OER! meerdere grote passies van mij samen: (spektakel-)theater, natuur, het MAK waar ik al jaren graag kom en een ecologisch thema. Ik vind het heel fijn om toch het werken met theater weer op te pakken en het is een grote eer om Moeder Aarde te mogen spelen. Deze dame is ontstaan uit grote strijd en krachten. Via haar ontstonden de overige goden en ook de mens, maar die heeft een zwarte, vernietigende kant en Moeder Aarde weet niet goed wat ze met hen aan moet.’

Op de vraag hoe duurzaam Fleur zelf is, denkt ze goed na: ‘Ik doe mijn best, maar realiseer mij ook dat alles nog weer vele malen ingewikkelder in elkaar zit dan je telkens weer denkt. En dat we als mens vooral ‘penny wise pound foolish’ zijn: geen lader in het stopcontact laten zitten, maar wel met het vliegtuig op vakantie gaan. Geen vlees eten, maar wel avocado’s laten over komen uit Nieuw Zeeland. Ik draag mijn steentje bij met zonnepanelen, met een zuinige auto, met veel vega en veganistisch, met gescheiden afval. Toch is het nog lang niet genoeg.’ Fleur is echter niet wanhopig en de uitspraak van Moeder Aarde ‘Laat het ons maar zien, Jannes,’ spreekt haar het meeste aan. ‘Deze uitspraak kan zowel hoopvol als wanhopig geïnterpreteerd kan worden, precies zoals mijn personage zich voelt. En ook ik vestig mijn hoop op de creativiteit van de mens. En de wil tot samenwerking, samenleven. Want zonder dat zijn we verloren.’

OER zoekt dansers!

In september barst het spektakel los! Het unieke natuurpark Mak Blokweer in Blokker is dan toneel voor de voorstelling OER. OER is een multidisciplinaire, openlucht theaterproductie waaraan circa 100 amateurspelers, -zangers en -dansers uit de regio West-Friesland deelnemen. Nog nooit werkten zoveel mensen samen aan een soortgelijk project in deze regio. De voorstellingen bieden het publiek een totaalbelevenis in een fascinerend decor. Voor deze bijzondere productie zijn we op zoek naar enthousiaste dansers! Ervaring is niet nodig, lef en gevoel voor ritme en richting wel!

Onder leiding van choreografe Phyllis Kneefel worden de scènes in de voorstelling met dans en beweging versterkt. Op het grote terrein waar deze openluchtvoorstelling zich afspeelt, zullen de dansers een bijdrage leveren aan de mystieke wereld van OER. Dat doen ze met indrukwekkende bewegingen, doeken, water en synchroon gedanste lijnen over de heuvelachtige grasvlakte.

Repetities en dansen
De repetities vinden van mei tot en met september op geselecteerde ochtenden in het weekend plaats. De repetities beginnen op de vloer om 10:00 uur in de St. Jozefschool in Blokker. In de pauze vertrekken we naar MAK Blokweer om op het veld te dansen. We eindigen rond 13.00 uur. Er zijn in totaal 4 verschillende dansen in te studeren. Mocht je een datum niet kunnen, dan zijn er meerdere momenten waarop je dit op kan pakken. Toch is het leukst en het fijnst om bij alles aanwezig te kunnen zijn, zodat je zelfverzekerd en met veel plezier aan de voorstellingen kunt deelnemen.

Het zal gaan om de volgende dansen en repetitiedagen:

De wasvrouwen
Repetities op: 12 en 13 mei, 30 juni, 1 en 15 juli, 25 en 26 augustus, 2 september

De arbeiderslijn
Repetities op: 19 mei, 1, 14 en 15 juli, 25 en 26 augustus, 2 september

De intekenlijst
Repetities op: 16 en 17 juni, 1, 14 en 14 juli, 25 en 26 augustus, 2 september

De overstroming
Repetities op: 19 mei, 30 juni, 1 en 15 juli, 25 en 26 augustus, 2 september

Bij de repetities zijn schoeisel en gemakkelijke bewegingskleding nodig, houd er rekening dat ze op de locatie vies kunnen worden!
Voor deelnemen aan DANSEN IN OER! vragen wij een bijdrage van
€ 85,-

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem dan contact op met phyllis@ktds.nl o.v.v. DANSEN IN OER!

Download het repetitieschema (pdf)

Repetitieschema DANSEN IN OER

Repeteren tussen de schapen

Als je een openluchtvoorstelling maakt, kun je natuurlijk niet oeverloos in je repetitielokaal blijven hangen. Dan wordt het ook tijd om de locatie te verkennen en te schrikken van de grote afstanden. Op zondag 22 april was het zover. Spelers en creatief team togen naar de speellocatie: Mak Blokweer in Blokker. Daar werd, tussen de schapen en schattige lammetjes het speelterrein uitgezet. Met de nodige verbeeldingskracht zagen we de Godentafel, de boot van de Veerman en andere bijzondere plekken verrijzen. Ondertussen werden we vrolijk toegemekkerd door de talrijke schaapjes en hun kroost. Het weer was fantastisc en we kunnen alleen maar dromen van deze omstandigheden tijdens de voorstellingen. Duimt u vast voor ons mee?

Poseren voor de PR

Een groot theaterspektakel kan niet zonder mooie publiciteitsfoto’s. En dus werd een aantal personages vorige week in een alternatief kostuum gehesen. De echte kostuums zijn namelijk nog niet klaar, maar er moet wel beeld worden gemaakt. Tussen de rietstengels, kwakende eenden en blazende, broedende zwanen werden in de brandende zon de nodige plaatjes geschoten. Dat was vooral ook een heel gezellige aangelegenheid!

Repetities in volle gang

Het lijkt nog zo ver weg, maar stiekem schieten de dagen voorbij voor je het weet. September is dichterbij dan we denken. Op woensdag en donderdagavond zijn de spelers van OER fanatiek aan het repeteren onder leiding van regisseur Theo. Plaats van handeling is de Jozefschool in Blokker. Die locatie lijkt natuurlijk helemaal niet op het open veld waar de voorstelling zich straks gaat afspelen, maar als acteur of actrice moet je je toch kunnen inleven. De rekwisieten zijn ook nog niet wat het officieel moet gaan worden. En dus gebruiken de spelers materiaal dat voorhanden is op de school. Dat ziet er best een beetje typisch uit, maar het hoort allemaal bij het repetitieproces!

Scriptlezing is een feit

Het is altijd een bijzonder spannend moment. Het moment dat de cast elkaar eindelijk in de ogen kijkt en voor het eerst het script doorneemt. Vandaag was het zover. In de theaterzaal van het Talententheater in Hoorn kwamen de spelers en het creatieve team van OER bij elkaar. Naast spelers die, via audities, al een rol toebedeeld hebben gekregen, waren er ook een heleboel nieuwe gezichten. Er is bij OER nog plaats voor allerlei soorten acteurs en actrices. Ondanks dat het proces nu begonnen is, kunnen geïnteresseerden zich nog steeds aanmelden.

Regisseur Theo, scriptschrijver Stella en regie-assistent Stephan vertelden de ins en outs van het project, de plannen en ideeën op de locatie en toen was het eindelijk tijd voor de echte tekst. De personages kwamen, zelfs bij deze kale lezing, al tot leven. Binnenkort volgt de eerste echte spelrepetitie en dan gaat dat wat Stella bedacht heeft daadwerkelijk vorm krijgen. We zijn begonnen!

Acteurs en actrices gevraagd!

Wil jij nog deelnemen aan OER? Wil jij in september in (gepland) zes voorstellingen schitteren en onderdeel uit maken van een stoer en uitdagend theateravontuur? Een vernieuwend maakproces, waarin je met je eigen aandeel in input het verhaal vorm geeft. We zijn nog op zoek naar spelers, zangers en dansers voor een aantal rollen en figuratierollen. We zoeken:

– Jannes: jongeman/man (leeftijd circa 16 t/m 25 jaar). Is de uitverkorene van de Goden. Wilt zich graag bewijzen als man, om te laten zien dat hij het huis uit kan, op eigen benen kan staan. Is nieuwsgierig, beetje onhandig, maar ook dapper en niet snel van zijn stuk te brengen. Zangervaring is een pré.

– Aoife: jonge vrouw (leeftijd circa 16 t/m 25 jaar). Dochter van de communeleider. Ze danst graag, wil verder kijken dan de muren van haar veilige omgeving, maar durft niet zo goed. Ze is echter niet op zoek naar iemand die haar komt redden, want dat kan ze zelf wel. Zangervaring is een pré.

– Fauna: vrouw. Symbool voor alle dieren. Klassieke zangstem.

– Troubadour: man/vrouw (deel van een duo). Rasidealist die singer-songwriterachtige liedjes schrijven en zingen over een betere wereld. Heeft de oorlog verklaard aan de consumptiemaatschappij.

– Diverse tekstrollen (man/vrouw). Dubbelrollen behoren tot de mogelijkheden.

Zondag 28 januari is een eerste scriptlezing, maar aanmelden kan na die tijd ook nog. Kennismaking en scriptlezing starten om 13:00 uur. Locatie: Het TalentenTheater in Hoorn.

Aanmelden kun je via: https://www.meermak.nl/deelname
of door een mail te sturen naar info@meermak.nl

Tijd voor bubbels!!

Zo tegen het eind van het jaar is het natuurlijk sowieso tijd voor bubbels, maar niet alleen omdat de feestdagen (bijna) zijn aangebroken. Na een zeer lange voorbereidingstijd is namelijk de OER-knoop doorgehakt. We gaan van start met het avontuur waarbij in september 2018 een fantastische productie neergezet wordt. Er moet nog heel veel gebeuren en de voorbereidingen zijn nu in volle gang, maar er is het afgelopen jaar een goede basis gelegd om te starten. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het script en repetitieplanning, is de basiscast bekend, worden repetitielocaties besproken en kan een begin gemaakt worden met het opstarten van een publiciteitscampagne. Wij hebben er enorm veel zin in! 2018 staat voor ons in het teken van zes prachtige voorstellingen van “OER een moderne sage”! Gaat u met ons mee op reis?

Ingrijpende verbouwing Molshoop

Misschien heb je er al wat over gehoord of gelezen: begin volgend jaar wordt de benedenverdieping van de Molshoop helemaal vernieuwd! Dit betekent dat het gebouw van 8 januari tot en met 22 februari gesloten is. De kijkboerderij en de tuinen blijven wel gewoon toegankelijk (tijdens onze openingstijden). Op 23 februari wordt de vernieuwde Molshoop op feestelijke wijze geopend! Wil je meer weten of heb je vragen? Op maandag 27 november is er om 20:00 Dorpenoverleg Blokker/Zwaag in De Witte Valk. Cynthia van Tuijl, algemeen manager bij MAK Blokweer, zal hier een presentatie geven over de vernieuwingen. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Wil je meer weten over de plannen? Die vind je hier!

Aanvraag Fonds voor Cultuurparticipatie gehonoreerd!

Via het platform Jijmaakthetmee.nl van het Fonds voor Cultuurparticipatie dienden wij een aanvraag in en hebben we de afgelopen drie maanden ons projectplan aangescherpt. Onze inspanningen hebben mooie nieuwe plannen en artistieke ideeën voor ons project opgeleverd. Daarnaast konden het publiek en adviseurs van het FCP stemmen uitbrengen op ons project om toekenning te realiseren. Dat is gelukt! Wij bedanken iedereen die op OER! gestemd heeft!

Workshops OER! leveren nieuw talent op!

Tijdens het Hoornse Kunst- en Cultuurweekend op zondag 3 september organiseerden we nieuwe workshops. Zowel reeds aangemelde als nieuwe deelnemers ontwikkelden zich in de workshops ‘Acteren in OER!’, ‘Samen acteren in het moment’ en ‘Zang, CVT en Scandinavische muziek’. Aansluitend vond de laatste auditieronde voor OER! plaats. Aan het eind van de dag konden we weer nieuwe en jonge talenten toevoegen aan de cast van OER!

Nieuwe workshops en laatste auditieronde OER!

Zondag 3 september om 12:00 uur organiseren wij nieuwe workshops tijdens het Kunst- en Cultuurweekend in Hoorn. Deze workshops worden gegeven door theaterprofessionals die ook verbonden zijn aan OER! en staan in het teken van spel en zang. Daarnaast organiseren we deze middag de laatste auditieronde voor alle hoofd- en bijrollen in OER! Dus ben je vanaf 12 jaar en heb je affiniteit met theater, zang en/of dans en wil je de unieke kans grijpen om in een bijzonder en groot openlucht theaterspektakel te schitteren? Klik hier en meld je aan!

Workshop levert mooie beelden op!

Vanmiddag namen een tiental acteurs deel aan de workshop ‘acteren op een buitenlocatie’. Onder leiding van theatermaker Janna de Lathouder gingen de deelnemers aan de slag met het terrein van de speellocatie van OER! en de thema’s uit de voorstelling. In daglicht, met “normale” kleding leverde het toch al magie op zoals we dat in OER! willen zien. Een zeer geslaagde en leerzame middag!

Workshop acteren op locatie zondag 2 juli

Zondag 2 juli aanstaande organiseren we een workshop ‘acteren op locatie’
Omdat OER! niet in een regulier theater gespeeld wordt, maar in de openlucht, vraag dat net even andere acteerskills dan anders. Niemand minder dan theatermaker Janna de Lathouder leert je overtuigend acteren op buitenlocatie en waar kunnen we dat nou beter doen dan op de speellocatie van OER! bij MAK Blokweer? Aanvang 14:00 uur, aanmelden via info@meermak.nl

Planning OER! naar 2018

Vanwege het langdurige proces met betrekking tot de financiering van OER! hebben we besloten de voorstellingen in te plannen voor september 2018. Komende maanden zullen we nogmaals alles op alles gaan zetten om voldoende financiële steun te krijgen om van OER! een mooi en succesvol project te maken. Wilt u vanuit uw bedrijf of kent u iemand die vanuit een bedrijf sponsor wil worden van OER! Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op. Uiteraard zijn particuliere donaties ook van harte welkom! Klik hier voor meer informatie.

Decorpresentaties Horizon College!

Het is alweer even geleden, maar een vijftiental leerlingen van het vak Vormgeving en Ontwerp van het Horizon College presenteerden vier door hen gemaakte ontwerpen voor het belangrijkste decorstuk van OER!: de boom. De ontwerpen waren verrassend, uitgebreid doordacht en prima gepresenteerd. Er is één ontwerp geselecteerd welke verder uitgewerkt gaat worden. Bedankt jongens en meiden, complimenten voor jullie!

Rabobank eerste hoofdsponsor!

Vandaag presenteren we vol trots onze eerste hoofdsponsor: Rabobank West-Friesland
Op 12 december jl. mochten we de symbolische steun in ontvangst nemen. Rabobank West-Friesland heel hartelijk dank voor het gestelde vertrouwen!