Maak OER mee mogelijk!

Een aantal jaar geleden keek bedenker en regisseur van OER, Theo van Groningen, uit over het prachtige landschap van MAK Blokweer; het idee voor een theatervoorstelling was geboren. Niet veel later volgde de oprichting van Stichting Meermak. Nu, een kleine twee maanden voor de voorstelling, is er een enthousiaste groep amateurspelers, -zangers en -dansers onder leiding van een team van professionals (grotendeels uit West-Friesland) in een uniek maakproces verwikkeld en zijn de voorbereidingen voor de voorstellingen in volle gang. Deze mensen zijn gestart met het scheppen van een nieuw verhaal dat in september de wereld in gebracht zal worden.

Allerlei (natuur)organisaties hebben afgelopen tijd aan de alarmbel getrokken; teveel betegelde tuinen, een enorme achteruitgang in aantallen insecten, onstuimiger weer als gevolg van klimaatverandering. Tegelijkertijd is iedereen op zoek naar wat het betekent om ‘gezond’ te leven. Is dat vegetarisch eten? Geen plastic meer kopen of gebruiken? Kort douchen? Wat zijn de juiste antwoorden? OER – een moderne sage is de zoektocht van de jongeman Jannes langs bijzondere werelden naar de essentie van de relatie tussen mens en natuur.

Om deze voorstelling te kunnen produceren met duurzame middelen, is extra budget nodig. En daarvoor hebben we uw hulp nodig! Maakt u het mogelijk om duurzame kostuums te realiseren? Of onze duurzame energievoorziening en educatieve projecties? Geef een bijdrage, een kleine is al fantastisch, via www.hetluktons.nl en wordt OER-mens!